Therapie is een feestje

Wie therapie hoort, denkt vaak meteen aan ‘zwaar’ en ‘moeilijk’. In therapie gaan, dat doe je niet zo maar, toch? Dat is wel de algemene opvatting. In therapie gaan is niet iets wat je gemakkelijk doet, blijkbaar. Kennen we het niet allemaal: “het valt nog wel mee”, “niet klagen maar dragen”, “anderen hebben het veel zwaarder”, “over een tijdje voel ik me vast beter”?

Maar het wordt anders als je op het punt bent gekomen dat het zo echt niet langer meer gaat, als er echt iets moet veranderen. Dan is zichtbaar geworden hoezeer het probleem je belemmert in diverse situaties of bij het doen van de dingen die je wilt. Als je echt door hebt hoezeer je bent vastgelopen, voel je je niet bepaald happy, heb je het moeilijk met jezelf of je leven, en het probleem voelt behoorlijk zwaar. Geen wonder dat therapie geassocieerd wordt met ‘zwaar’ en ‘moeilijk’.

Maar is dat wel echt zo? Kan het ook zo zijn dat het probleem waarmee je zit zwaar en moeilijk voor je is, juist omdat je het niet aanpakt?

blij dat er eindelijk iets gaat gebeuren

Na de intake hoor ik regelmatig van mijn cliënten dat ze blij zijn dat er eindelijk iets gaat gebeuren. Ik snap dat wel, en ik herken het ook van mezelf. Want als je er al zo lang mee hebt rondlopen, dan ben je blij dat het einde van je probleem in zicht is.

Met dat vertrouwen gaan we het therapieproces in, waarbij tijdens elke sessie een deel van het probleem wordt aangepakt en vaak ook wordt opgelost. Na afloop van een therapiesessie ga je meestal wat lichter en blijer naar huis. En na een aantal sessies blijkt dat er innerlijk flink is opgeruimd. Dat lucht op! Er is ruimte voor het nieuwe.

verder met je leven, om te groeien en te bloeien

Energieker, met nieuw enthousiasme en meer zelfvertrouwen ga je weer verder met je leven, om te groeien en te bloeien. Dat is het feestje! Voor jezelf.

Wil jij dingen in jouw leven anders? Dan is deze therapie misschien iets voor je. Zodat jij stappen zet om jezelf te versterken en ruimte te maken voor het nieuwe in je leven.

naar startpagina