Masterclass ‘Grenzen stellen’

therapiepraktijk Soul Care, therapie, leren grenzen stellen, hulp bij psychische problemen, regressietherapie, traumaverwerking, Lisette Siemerink

Leren grenzen stellen in een individuele masterclass

Met deze door mij ontwikkelde masterclass kun je in een sessie van ongeveer twee uur goed leren wat jouw grenzen zijn én om deze effectief aan te geven.

Grenzen stellen en deze goed kunnen aangeven, is belangrijk. Het hebben van grenzen zorgt voor stevigheid, stabiliteit en natuurlijke assertiviteit. Met grenzen weet je beter waar je staat. Je bent je meer bewust van de persoonlijke ruimte, die je nodig hebt om jezelf te kunnen zijn. En je zorgt ervoor dat anderen en ook jijzelf (!) niet over jouw grens gaan.

“Op een vanzelfsprekende manier grenzen kunnen stellen,
is zeker iets dat goed te leren is.”

Als het grenzen aangeven nog niet zo goed of gemakkelijk gaat, kun je dat wel gaan leren. Omdat goed grenzen stellen bij iedereen net een beetje anders gaat, is een individuele en ervaringsgerichte aanpak het meest effectief.

Leren je grens aangeven, hoe doe je dat?

Grenzen stellen en grenzen aangeven is een vaardigheid die je je kunt eigen maken. Direct en goed jouw grenzen kun je ervaren, in jezelf. Daar begint het dus mee. Als je eerst erover zou moeten nadenken, dan ben je eigenlijk al te laat om in het moment te reageren. Dus leer je eerst om in jezelf die grens te hebben en hoe je die grens dan opmerkt. En vervolgens gaat het erom dat jij op een voor jou passende manier met jouw grenzen omgaat.

Soms vraagt dat dat jij je aan jouw grens houdt of dat je jouw grens in acht neemt. Soms is het nodig direct naar anderen te reageren. In deze sessie maak je je dat eigen door ervaringsgerichte oefeningen waarbij je bewustwording krijgt op diverse niveaus. Het allerbelangrijkst is dat jij in jezelf jouw grens hebt én houdt.
En over dat alles, en meer, gaat de Masterclass ‘Grenzen stellen’.

Hoe werkt de Masterclass?

Na de telefonische intake maken we meteen een afspraak voor de masterclass, die plaatsvindt in mijn praktijk. In ongeveer 2 uur word je dan individueel begeleid in het proces van leren grenzen en je je die vaardigheid eigen te maken.

Het proces van leren ‘Grenzen stellen’ bestaat uit 3 fases, die bij elkaar horen.
1e fase:   je bewust worden van jouw grenzen
2e fase:   eigen grenzen respecteren en bewaken
3e fase:   leren effectief jouw grenzen aangeven.

Het je eigen maken door middel van ervaren staat centraal.
Zodat je voortaan in allerlei situaties jouw grens weet
én deze gemakkelijker kunt aangeven.

Wil je dit ook kunnen?

Wil jij ook leren meer vrij en met zelfvertrouwen grenzen te stellen?
Neem dan contact met me op voor meer informatie of maak een afspraak.

 

naar boven