Grenzen stellen


Grenzen stellen 

Weet jij meestal wel wat jouw grenzen zijn of moet je daar eerst over nadenken?
Je kunt al best goed jouw grenzen aangeven, maar gaan anderen soms toch over jouw grens?

Grenzen stellen en grenzen aangeven is een vaardigheid die je je meer eigen kunt maken. Je kunt leren vaker vrij en met zelfvertrouwen grenzen te stellen.

Grenzen stellen en deze goed kunnen aangeven, is belangrijk.
Met grenzen weet je beter waar je staat. Je bent je meer bewust van de ruimte die je nodig hebt om jezelf te kunnen zijn. En het zorgt ervoor dat anderen en ook jijzelf (!) niet over jouw grens gaan. Kortom, je kunt met meer gemak jezelf zijn.

“Het hebben van duidelijke grenzen zorgt voor stevigheid, stabiliteit en natuurlijke assertiviteit.”

Omdat goed grenzen stellen bij iedereen net een beetje anders gaat, is een individuele aanpak het meest effectief. Gaandeweg in sessies met cliënten heb ik een leuke methode ontwikkeld waarmee je leert op jouw manier écht grenzen te stellen.

Je grens aangeven, hoe doe je dat?

Direct en goed jouw grenzen kun je ervaren, in jezelf. Daar begint het dus mee. Als je eerst erover zou moeten nadenken, dan ben je eigenlijk al te laat om in het moment te reageren. Dus leer je eerst om in jezelf die grens te hebben en hoe je die grens dan opmerkt. En vervolgens gaat het erom dat jij op een voor jou passende manier met jouw grenzen omgaat.

Met ervaringsgerichte oefeningen krijg je bewustwording op diverse niveaus en kun je het gemakkelijk integreren. Het allerbelangrijkst is dat jij in jezelf jouw grens hebt én houdt, en dat dat voor anderen ook duidelijk is.

Voortaan in allerlei situaties jouw grens weten
én deze gemakkelijker kunt aangeven.

Wil je dit ook beter kunnen?

Wil jij ook leren meer vrij en met zelfvertrouwen grenzen te stellen?
Neem dan contact met me op voor meer informatie of maak een afspraak.